Cyclocross & MTB Etten - Leur
Georganiseerd door Stichting Ricarflo
Organisatie

Bestuur St. Ricarflo Wielerevenementen

Ervaring en kennis in de wielerwereld

Onze bestuursleden hebben hun sporen verdiend in de wielerwereld. Zowel met het meerijden in het peloton in bijvoorbeeld een jury of gastenwagen, het organiseren van een wielerevenement of zitting in een bestuur van vereniging en comite. Bij stichting ricarflo wielerevenementen, zijn we van alle markten thuis. 

Dinsdag 30 december 2014 zijn de statuten getekend bij notaris Klaver, van E&L Notarissen, en zijn we officieel een stichting! We kunnen dus gaan beginnen! Notaris Klaver, bedankt!

Met Ricarflo wielerevenementen zijn we van plan om in ieder geval een veldrit & en een mtb wedstrijd te organiseren in Etten - Leur. Niemand weet wat de toekomst brengt, dus wij ook niet. Wat we wel weten is dat wij via de moderne kanalen actief zullen zijn, volg ons dus ook op Facebook en Twitter.

Maar wie zijn wij eigenlijk? 
Wij zijn het dagelijks bestuur: 

                                                                   
Penningmeester: Arjan van Dorst

Als kind heb ik zelf gefietst en bezocht ik wedstrijden met mijn vader. Ik heb veel wedstrijden gezien en heb verschillende kampioenschappen meegemaakt, zowel op de weg als in het veld. Vanuit mijn enthousiasme voor het wielrennen begon het te kriebelen om een wedstrijd te organiseren op de Leur. Na 8 jaar lid geweest te zijn van comité van GP Tour de Leur richt ik me nu op Stichting Ricarflo en het organiseren van een winterprogramma. De jeugd in het veldrijden is erg sterk en de jeugd heeft de toekomst. Bij stichting Ricarflo zal ik het penningmeesterschap en ben ik aanspreekpunt voor het wielercomite de Kogelvanger.

 

                                                                 
Voorzitter: Richard Dujardin

Tot mijn 20ste ben ik met mijn vader en broer mee gegaan naar wielerwedstrijden. Daarna ben ik weer met wielrennen in aanraking gekomen doordat ik met Jan Baks het geluid rond verschillende parcours verzorgde. Ik ben betrokken geweest bij verschillende wielerronden, bij de een zat ik in de organisatie en bij de andere verleende ik hand-en-spandiensten. Ronden waarbij ik betrokken ben geweest zijn: de Ronde van Princenhage, veldrit de Galderse Meren en Tour de Leur. Nu is het tijd voor iets anders. Opnieuw beginnen met stichting Ricarflo. 
Bij stichting Ricarflo zal ik me bezig houden met technische zaken en de vrijwilligers.

                                                                    

                                                                        

Secretaris: Willem Dielemans 

Al zeer vroeg was ik geïnteresseerd in de wielersport. Als vijf jarige manneke was ik getuige van de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk (1954), welke vlak bij mijn ouderlijk huis, over de A16 passeerde. Het was de rit van Amsterdam naar Brasschaat (B) welke door Wout Wagtmans werd gewonnen. Ik was meteen besmet door het wielervirus. Na het deelnemen van de destijds populaire platte sturen koersen, waaronder de befaamde Ronde van Liesbosch, vroeg ik 1965 mijn eerste licentie aan bij de KNWU als nieuweling. Mijn start bij de KNWU was er een van vallen en opstaan. Letterlijk, maar dat weerhield mij niet om door te gaan. Uiteindelijk heb ik elf seizoenen een wedstrijd licentie gehad, waarvan negen als amateur (nu elite zonder contract). Daarna ben ik gelijk gaan jureren. Nu 40 jaar geleden. Enkele jaren later werd ik bestuurslid bij WV Breda, waar ik door Wim van de Riet ben opgeleid. Bij WV Breda heb ik vele functies bekleed, zoals onder andere trainer, ploegleider, redacteur clubblad, organisator, secretaris en voorzitter. Verder ben ik betrokken geweest bij o.a. de Ronde van Geertruidenberg, Jeugdronde van Prinsenbeek, Veldrit Etten-Leur, Ronde van Den Hout, Teteringen, Ginneken, Lunetronde Breda, Ronde van IJpelaar, Districtskampioenschappen tijdrijden in Bavel, Prinsenbeek en Zundert, Districtskampioenschappen Effen, Breda/Prinsenbeek, de Baronie Breda Classic, medeoprichter van RTC Prinsenbeek en een kleine dertig jaar freelance wielersportmedewerker bij BNDESTEM.