Wie zijn wij?
"wat kunnen wij u bieden"
Bestuur St. Ricarflo Wielerevenementen

Ervaring en kennis in de wielerwereld

Onze bestuursleden hebben hun sporen verdiend in de wielerwereld. Zowel met het meerijden in het peloton als renner en in bijvoorbeeld een jury of gastenwagen, het organiseren van een wielerevenement of zitting in een bestuur van vereniging en comite. Bij stichting ricarflo wielerevenementen, zijn we van alle markten thuis. 

Dinsdag 30 december 2014 zijn de statuten getekend bij notaris Klaver, van E&L Notarissen, en zijn we officieel een stichting! We kunnen dus gaan beginnen! Notaris Klaver, bedankt!

Met Ricarflo wielerevenementen organiseren wij in ieder geval een veldrit en een mtb wedstrijd in Etten - Leur. Niemand weet wat de toekomst brengt , wij staan open voor vernieuwing in het wielrennen dus wie weet! Wat we wel weten is dat wij via de moderne kanalen actief zullen zijn, volg ons dus ook op Facebook en Twitter.


Maar wie zijn wij eigenlijk? 
Wij zijn het dagelijks bestuur:                                                        

                                                                 
                                                                    

                  

Secretaris / Vice voorzitter: Willem Dielemans 

Al zeer vroeg was ik geïnteresseerd in de wielersport. Als vijf jarige manneke was ik getuige van de eerste etappe van de Ronde van Frankrijk (1954), welke vlak bij mijn ouderlijk huis, over de A16 passeerde. Het was de rit van Amsterdam naar Brasschaat (B) welke door Wout Wagtmans werd gewonnen. Ik was meteen besmet door het wielervirus. Na het deelnemen van de destijds populaire platte sturen koersen, waaronder de befaamde Ronde van Liesbosch, vroeg ik 1965 mijn eerste licentie aan bij de KNWU als nieuweling. Mijn start bij de KNWU was er een van vallen en opstaan. Letterlijk, maar dat weerhield mij niet om door te gaan. Uiteindelijk heb ik elf seizoenen een wedstrijd licentie gehad, waarvan negen als amateur (nu elite zonder contract). Daarna ben ik gelijk gaan jureren. Nu 40 jaar geleden. Enkele jaren later werd ik bestuurslid bij WV Breda, waar ik door Wim van de Riet ben opgeleid. Bij WV Breda heb ik vele functies bekleed, zoals onder andere trainer, ploegleider, redacteur clubblad, organisator, secretaris en voorzitter. Verder ben ik betrokken geweest bij o.a. de Ronde van Geertruidenberg, Jeugdronde van Prinsenbeek, Veldrit Etten-Leur, Ronde van Den Hout, Teteringen, Ginneken, Lunetronde Breda, Ronde van IJpelaar, Districtskampioenschappen tijdrijden in Bavel, Prinsenbeek en Zundert, Districtskampioenschappen Effen, Breda/Prinsenbeek, de Baronie Breda Classic, medeoprichter van RTC Prinsenbeek en een kleine dertig jaar freelance wielersportmedewerker bij BNDESTEM.

 

          

Penningmeester: Arjan van Dorst
Als kind heb ik zelf gefietst en bezocht ik wielerwedstrijden met mijn vader. Ik heb veel koersen gezien en heb verschillende kampioenschappen meegemaakt, zowel op de weg als in het veld. Vanuit mijn enthousiasme voor het wielrennen begon het te kriebelen om een wedstrijd te organiseren op de Leur. Na 8 jaar lid geweest te zijn van comité van GP Tour de Leur richt ik me nu op Stichting Ricarflo en het organiseren van een off the road winterprogramma. De jeugd in het veldrijden is erg sterk en de jeugd heeft de toekomst. Bij stichting Ricarflo zal ik het penningmeesterschap en ben ik aanspreekpunt voor het wielercomite de Kogelvanger.